Întrebări frecvente

Probleme de scriere/publicare a mesajelor

Cum pot crea un nou subiect sau scrie un răspuns în forum?
Pentru a deschide un nou subiect în forum, apăsă butonul "Subiect nou". Pentru a scrie un răspuns, apăsă butonul "Scrie răspuns". Este posibil să ți se ceară să te înregistrezi înainte de a scrie un mesaj. O listă a facilităţilor disponibile în fiecare forum este trecută în partea de jos a forumului sau a subiectului. Exemplu: poţi crea subiecte noi, poți atașa fișiere, etc.
Sus

Cum pot modifica sau şterge un mesaj?
În afara cazului în care ești administratorul sau moderatorul forumului, poţi modifica sau şterge doar propriile mesaje. Poţi modifica un mesaj - uneori doar pentru o perioadă scurtă după publicare - apăsând butonul de modificare asociat mesajulului respectiv. Dacă cineva a răspuns la mesaj, vei observa o mică secţiune de text sub mesaj când revii la subiect, care arată de câte ori ai modificat acel mesaj împreună cu data şi ora modificării. Aceasta va apărea doar dacă cineva a răspuns la subiect; nu va apărea dacă un moderator sau administrator a modificat mesajul, aceştia ar trebui să lase un mesaj în care să spună ce şi de ce au modificat. Utilizatorii obișnuiți nu pot şterge un mesaj odată ce un alt utilizator a răspuns.
Sus

Cum pot să îmi adaug semnătură la mesaj?
Pentru a adăuga o semnătură trebuie întâi să îți creeziuna folosind Panoul utilizatorului. Odată ce semnătura este creată, poi bifa opţiunea "Ataşează o semnătură" din formularul de publicare pentru a vadăuga semnătura. Poţi, de asemenea, să adăugi automat semnătura la toate mesajele bifând opţiunea corespunzătoare din profil. Dacă procedezi astfel, poţi să previii adăugarea semnăturii unor anumite mesaje debifând caseta respectivă din formularul de publicare.
Sus

Cum pot crea un sondaj?
Când creezi un subiect nou sau modifici primul mesaj al unui subiect, folosse;te legătura "Creare sondaj" din tab-ul aflat sub zona principală de publicare; dacă nu vezi acest tab, probabil nu ai permisiunea de a crea sondaje. Completeazăi un titlu şi cel puţin două opţiuni în câmpurile corespunzătoare, având grijă să specifici o opţiune pe rânduri separate. Poi să specifici numărul de opţiuni pe care utilizatorul le poate selecta în timpul votării folosind "Opţiuni per utilizator", durata în zile a sondajului (0 înseamnă un sondaj permanent) şi în cele din urmă opţiunea ce permite utilizatorilor să-şi schimbe voturile.
Sus

De ce nu pot adăuga mai multe opţiuni la sondaj?
Limita pentru opţiunile sondajului este setată de către administratorul forumului. Dacă dorești să adăugi opţiuni suplimentare sondajului, contactează administratorul forumului.
Sus

Cum modific sau şterg un sondaj?
Ca şi în cazul mesajelor, sondajele pot fi modificate doar de către autorul acestora, de către un moderator sau de către un administrator. Pentru a modifica un sondaj, selectează primul mesaj din subiect; acesta este întotdeauna asociat cu sondajul. Dacă nimeni nu a votat, atunci utilizatorii pot şterge sau modifica orice opţiuni ale sondajului. Dacă membrii şi-au exprimat opţiunile deja, doar moderatorii sau administratorii îl pot modifica sau şterge. Acest lucru previne schimbarea opţiunilor sondajului înainte de finalizarea acestuia.
Sus

De ce nu pot să accesez un forum?
Unele forumuri pot avea acces limitat doar pentru anumiţi utilizatori sau grupuri de utilizatori. Pentru a vedea, citi, publica, etc. este nevoie de permisiuni speciale. Contactează un moderator sau un administrator pentru a obține acces.
Sus

De ce nu pot atașa fișiere?
Abilitatea de a atașa fişiere se poate face pe bază de forum, grup, sau utilizator. Administratorul forumului poate a dezactivat ataşarea fişierelor în forumul în care vreţi să scrii, sau poate doar anumite grupuri pot ataşa fişiere. Contactează administratorul forumului dacă nu știi de ce nu poţi adăuga fişiere.
Sus

De ce am primit un avertisment?
Fiecare administrator are propriile reguli pentru forumul său. Dacă ai încălcat o regulă, țise poate da un avertisment. Aceasta este decizia administratorului şi phpBB Limited nu are nimic de-a face cu avertismentele acordate pe site-ul în cauză. Contactează administratorul forumului dacă nu ştii de ce ai primit un avertisment.
Sus

Cum pot raporta mesaje unui moderator?
Dacă administratorul a permis această facilitate, mesajul cu pricina ar trebui să includă un buton pentru raportarea lui. Dând click pe acest buton, vei fi îndrumat cu paşii necesari pentru raportarea mesajului.
Sus

Pentru ce este butonul "Salvare" la deschiderea unui subiect?
Această opţiune își oferă posibilitatea de a salva unele pasaje în vederea finalizării şi publicării lor în viitor. Pentru a reîncărca un pasaj salvat, folosește Panoul utilizatorului.
Sus

De ce mesajul meu trebuie să fie aprobat?
Administratorul forumului poate decide ca mesajele din forumul în care scrii trebuieverificate înaintea publicării. De asemenea, este posibil ca administratorul să tefi adăugat într-un grup de utilizatori ale căror mesaje recesită o revizuire înainte de a fi publicate. Te rugăm să contactezi administratorul pentru mai multe detalii.
Sus

Cum îmi promovez subiectul?
În momentul vizualizării, apăsând pe legătura "Ridică acest subiect" poţi "promova" subiectul curent în partea superioară a forumului pe prima pagină. Dacă nu vezi această opţiune, înseamnă că promovarea subiectelor a fost dezactivată sau timpul permis între promovări nu a fost atins. De asemenea, poţi promova subiectul respectiv, mai simplu, prin adăugarea unui răspuns. Totuşi, asigură-te-că respecţi regulile forumului.
Sus

Formatări şi tipuri de subiecte

Ce este codul BB?
Codul BB este o implementare specială a HTML-ului ce oferă un control sporit al formatării pe anumite obiecte din cadrul unui mesaj. Posibilitatea de a folosi codul BB este dată de decizia administratorului, dar poate fi dezactivat acest cod de la mesaj la mesaj din formularul de publicare. Codul BB este similar ca stil cu HTML-ul, dar balizele (tag-urile) sunt închise în paranteze pătrate [ şi ] mai degrabă decât < şi >. Pentru mai multe informaţii despre codul BB, consultă ghidul care poate fi accesat din pagina de publicare.
Sus

Pot folosi HTML?
Nu. Nu se poate folosi cod HTML care să fie trimis la browser ca fiind cod HTML. Majoritatea formatărilor întreţinute de HTML sunt posibile folosind cod BB.
Sus

Ce sunt Zâmbetele?
Zâmbetele sau iconiţele emotive sunt imagini mici care pot fi folosite pentru a exprima anumite sentimente folosind un cod scurt. Spre exemplu :) înseamnă vesel , :( înseamnă trist. Lista completă a iconiţelor emotive poate fi consultată în formularul de publicare. Te rugăm să nu folosești prea multe iconiţe emotive pentru că pot face un mesaj greu de citit şi un moderator ar putea hotărî să le scoată din mesaj sau să şteargă mesajul cu totul. De asemenea, administratorul forumului poate să specifice o limită a numărului de zâmbete ce se pot folosi în cadrul unui mesaj.
Sus

Pot publica imagini?
Da. Dacă administratorul a permis fişierele ataşate, poi încărca imaginile direct pe forum. Altfel, poţi folosi o legatură către o imagine stocată pe un server accesibil publicului, cum ar fi http://www.exemplu.com/imaginea-mea.gif. Nu poţi crea legături cu imagini din calculatorul tău (doar dacă este un server public), nici cu imagini stocate în spatele unui mecanism de autentificare, cum ar fi căsuţele de email, site-uri protejate cu parolă, etc. Pentru a afişa imaginea, folosește eticheta codului BB [img].
Sus

Ce sunt anunţurile globale?
Anunţurile globale conţin informaţii importante şi este indicat să le citiești cât de curând posibil. Anunţurile globale vor apărea în partea de sus a fiecărei pagini de forum şi în interiorul panoului de control al utilizatorului. Permisiunea de a publica anunţuri globale este acordată de către administratorul forumului.
Sus

Ce sunt anunţurile?
Anunţurile deseori conţin informaţii importante referitoare la forumul pe care îl parcurgi şi ar trebui citite cât de curând posibil. Anunţurile apar în partea de sus a fiecărei pagini în forumul de care aparţin. La fel ca anunţurile globale, permisiunea de a publica anunţuri este acordată de către administratorul forumului.
Sus

Ce sunt subiectele importante?
Subiectele importante apar sub anunţuri în forum şi doar pe prima pagină. Deseori, sunt destul de importante şi ar trebui să le citești cât de curând posibil. Ca şi cu anunţurile, permisiunea de a publica subiecte importante este acordată de către administratorul forumului.
Sus

Ce sunt subiectele blocate/închise?
Subiectele blocate sunt subiectele unde utilizatorii nu mai pot răspunde şi orice sondaj conţinut s-a închis automat. Subiectele pot fi închise din mai multe motive şi au fost setate astfel de către moderatorii sau administratorii forumului. De asemenea, poți închide propriile subiecte doar dacă administratorul forumului ți-a acordat această permisiune.
Sus

Ce sunt iconiţele de subiect?
Aceste iconiţe sunt imagini de mici dimensiuni asociate cu mesaje pentru a indica conţinutul acestora. Posibilitatea de a folosi aceste imagini depinde de permisiunile setate de către administrator.
Sus

Niveluri de utilizatori şi grupuri

Cum îmi pot modifica username-ul?
După autentificare, intră în “Profilul meu”, tab-ul “Profil” și completează noul username în câmpul “Nume utilizator”. Apoi apasă butonul “Trimite”.
Sus

Cum pot modifica avatarul?
Intră în “Profilul meu”, tab-ul “Profil”, secțiunea “Modificare avatar” și alege un avatar din galerie. Pentru a încărca o imagine ca avatar, selectează opțiunea “Încarcă avatar” din dreptul “Tip avatar”. Imaginea nu trebuie să depășească 260x260px. Apoi apasă butonul “Trimite”.
Sus

Cine sunt administratorii?
Administratorii sunt membrii asociaţi cu cel mai mare nivel de control asupra întregului forum. Aceşti utilizatori pot controla toate operaţiunile forumului incluzând permisiunile de acces, excluderea utilizatorilor, crearea grupurilor sau a moderatorilor, etc. în funcţie de permisiunile primite de la fondatorul forumului. De asemenea, au capacitatea de moderare completă în toate forumurile în funcţie de permisiunile primite de la fondatorul forumului.
Sus

Cine sunt moderatorii?
Moderatorii sunt persoane (sau grupuri de persoane) a căror menire este să aibă grijă de forumuri în mod constant. Aceştia au autoritatea de a modifica sau şterge mesajele şi de a bloca, debloca, muta, şterge şi împărţi subiectele în forumurile pe care le moderează. În mod general, moderatorii există pentru a avea grijă ca utilizatorii să nu scrie pe lângă subiect sau să publice mesaje abuzive sau ofensatoare.
Sus

Ce sunt grupurile de utilizatori?
Grupurile de utilizatori sunt grupări de utilizatori ce împart comunitatea în secţiuni care pot fi controlate de către administratorii forumului. Fiecare utilizator poate aparţine mai multor grupuri şi fiecare grup are drepturi de acces individuale. Acest lucru uşurează munca administratorilor dacă doresc să schimbe permisiunile pentru mai mulţi utilizatori deodată, cum ar fi schimbarea permisiunilor de moderare sau acordarea accesului utilizatorilor la un forum privat.
Sus

Unde pot fi găsite grupurile de utilizatori şi cum pot să mă asociez unuia?
Poţi vedea toate grupurile de utilizatori folosind link-ul "Grupuri de utilizatori" din cadrul Panoului de control al utilizatorului. Pentru a te asocia unui grup, folosește butonul corespunzător. Nu toate grupurile sunt deschise. Unele necesită aprobare, unele sunt închise şi altele pot fi chiar ascunse. Dacă grupul este deschis, te poți înscrie apăsând butonul adecvat. Dacă grupul necesită aprobare pentru înscriere, poţi cere acest lucru apăsând butonul adecvat. Moderatorul grupului va trebui să aprobe cererea ta şi este posibil să fii întrebat care sunt motivele pentru care doriești să te alături grupului. Te rugăm să nu insiști dacă cererea ta este respinsă din motive întemeiate.
Sus

Cum pot deveni moderatorul unui grup de utilizatori?
De obicei un moderator al unui grup de utilizatori este numit când grupul este creat de către un administrator al forumului. Dacă dorești să creezi un grup de utilizatori, atunci primul lucru pe care trebuie să îl faci este să iei legătura cu un administrator printr-un mesaj privat.
Sus

De ce grupurile de utilizatori apar în culori diferite?
Este posibil ca administratorul să asocieze o culoare membrilor unui grup pentru a face mai uşoară identificarea acestora.
Sus

Ce este un "Grup implicit"?
Dacă ești membrul în mai multe grupuri, grupul implicit este folosit pentru a determina culoarea şi rangul grupului care ar trebui să ți se afişeze. Administratorul forumului îți poate da permisiunea să schimbi grupul implicit în panoul tău de administrare.
Sus

Ce este pagina "Echipa"?
Această pagină îți furnizează o listă cu conducerea forumului, incluzând administratorii şi moderatorii şi alte detalii, cum ar fi forumurile pe care le moderează.
Sus

Mesaje private

Nu pot trimite mesaje private!
Există trei posibile motive: nu ești înregistrat ori autentificat, administratorul forumului a dezactivat mesageria privată pentru toţi utilizatorii sau administratorul forumului ți-a restricţionat folosirea mesajelor private. Contactează un administrator pentru mai multe informaţii.
Sus

Tot primesc mesaje private nedorite!
Poţi bloca un utilizator să îți mai trimită mesaje private folosind regulile de mesagerie din Panoul utilizatorului. Dacă primești mesaje private abuzive de la un anumit utilizator, contactează un administrator al forumului; el poaterestricţiona folosirea mesajelor private pentru anumiţi utilizatori.
Sus

Am primit spam-uri sau mesaje abuzive de la cineva din forum!
Ne pare rău să auzim acest lucru. Opţiunea de trimitere a unui mesaj electronic include măsuri de siguranţă pentru a observa care utilizatori trimit astfel de mesaje. Te rugăm să trimiți administratorului o copie completă a mesajului primit. Este foarte important ca acesta să includă antetul ce conţine detalii despre utilizatorul care a trimis mesajul. Astfel, administratorul forumului poate acţiona în consecinţă.
Sus

Prieteni şi persoane neagreate

Ce este lista de prieteni şi persoane neagreate?
Poți folosi aceste liste pentru a organiza ceilalţi membri de pe forum. Utilizatorii adăugaţi listei de prieteni vor fi afişaţi în panoul tău de control pentru acces rapid la trimiterea mesajelor private şi vizualizarea statutului lor (Conectat/Neconectat). Depinzând de stilul folosit, mesajele lor pot fi scoase în evidenţă. Dacă adaugi un utilizator în lista cu persoane neagreate, mesajele acestuia vor fi ascunse.
Sus

Cum pot adăuga/şterge utilizatori în listele mele de prieteni sau persoane neagreate?
Poţi adăuga utilizatori în două moduri. În cadrul fiecărui profil al utilizatorului, există un link pentru a-l adăuga în lista de prieteni sau persoane neagreate. Alternativ, poi adăuga direct prin introducerea numelor de utilizatori din Panoul utilizatorului. Din aceeaşi pagină poţi şi şterge nume din liste.
Sus

Căutarea în forumuri

Cum pot să caut într-un forum sau forumuri?
Introdu termenul căutat în căsuţa de căutare aflată pe prima pagină, în pagina unui forum sau a unui subiect. Căutarea avansată poate fi accesată folosind link-ul "Căutare avansată" localizat pe toate paginile forumului.
Sus

De ce căutarea mea nu returnează niciun rezultat?
Căutarea efectuată a fost probabil prea vagă şi a inclus mulţi termeni comuni care nu sunt indexaţi de phpBB3. Fii mai specific şi folosește opţiunile disponibile în formularul de căutare avansată.
Sus

De ce căutarea mea returnează o pagină goală!?
Căutarea efectuată a returnat prea multe rezultate pentru a le prelucra webserver-ul. Folosește "Căutare avansată" şi fii mai specific în termenii folosiţi şi în forumurile în care se efectuează căutarea.
Sus

Cum pot căuta utilizatori?
Accesează secţiunea "Membri" şi folosește legătura "Caută un membru".
Sus

Cum pot găsi mesajele şi subiectele mele?
Pentru a afişa mesajele tale, folosește legătura "Căută mesajele utilizatorului" din Panoul utilizatorului sau din pagina de profil. Pentru a căuta subiectele proprii, folosește pagina de căutare avansată şi introdu opţiunile adecvate.
Sus

Însemnarea şi înscrierea la subiecte

Care este diferenţa dintre a însemna şi a înscrie?
În phpBB 3.0 însemnarea era foarte asemănătoare cu însemnarea în browser-ul web. În phpBB 3.1, însemnarea este asemănătoarea înscrierii la un subiect. Poți fi notificat când un subiect este actualizat. Înscriindu-te, veţi fi notificat când va fi publicat un răspuns în respectivul subiect sau în forum. Opțiunile de notificare pentru însemnare și înscriere pot fi configurate în Panoul utilizatorului, sub "Preferințe forum".
Sus

Cum pot însemna sau cum mă pot înscrie la anumite subiecte?
Pentru a însemna sau pentru a te înscrie la un anumit subiect, folosiţi link-ul corespunzător din meniul "Utilitare subiect", aplasat la începutul paginii cși la finalul subiectului.
De asemenea, răspunzând într-un subiect cu marcarea opțiunii "Anunță-mă când un răspuns este scris" te înscrie la acel subiect.
Sus

Cum pot să mă înscriu la un anumit forum?
Pentru a te înscrie la un anumit forum, folosește legătura "Înscriere forum" din partea de jos a paginii.
Sus

Cum imi pot şterge înscrierile?
Pentru a şterge o înscriere, mergi în Panoul utilizatorului şi folosește legăturile către înscrieri.
Sus

Fişiere ataşate

Ce fişiere ataşate sunt permise pe acest forum?
Fiecare administrator de forum poate permite sau restricţiona anumite tipuri de fişiere ataşate. Dacă nu ești sigur ce este permis sâ încarci, contactează administratorul forumului pentru asistenţă.
Sus

Cum pot găsi toate fişierele ataşate de mine?
Pentru a găsi lista fişierelor ataşate de tine, mergi în Panoul utilizatorului şi folosește legăturile către secţiunea de fişiere ataşate.
Sus