Optiuni roaming cartela

Reîncărcare, extraopțiuni, pachete prepaid, bonusuri, trafic de date.
Avatar utilizator
l.ucian.calopareanu1
Boboc
Boboc
Postări: 2
Membru din: 02 Mai 2018, 13:39

Optiuni roaming cartela

Mesajde l.ucian.calopareanu1 » 02 Mai 2018, 14:34

Buna ziua,


De ceva timp foloseam optiunea R10 cu roaming cand plecam in afara tarii, ieri incercam sa o regasesc pe site-ul dvs, am sesizat ca aveti doar o optiune cu roaming pe cartela, numita "Optiunea R2 cu roaming". Din cate vad eu optiunea asta ofera 0.05 euro credit pe MB pentru trafic de date national/Roaming Grupa 0 la viteza 3G. Cam saraca oferta dvs comparativ cu ofertele celorlalti provideri de GSM din tara, care fara exceptii au pastrat oferte de roaming multiple, asemanatoare cu ce aveati in trecut.
Oare este normal sa le oferiti clientilor dvs doar o oferta de roaming pe cartela?
Deoarece oferta dvs actuala pentru roaming pe cartela lasa de dorit, va rog sa-mi spuneti daca pe viitor se vor adauga alte oferte de roaming asemanatoare optinii R10 din trecut?
Ma gandesc tot mai serios sa portez numarul catre un alt provider de GSM.


Multumesc,
Lucian
0 x

Tag-uri:

Avatar utilizator
Silviu Stefan
Moderator
Moderator
Postări: 1392
Membru din: 24 Oct 2017, 22:45
Localitate: Brasov

Re: Optiuni roaming cartela

Mesajde Silviu Stefan » 02 Mai 2018, 23:34

Buna seara,
Momentan se lucreaza in scopul creari unor noi oferte disponibile si pentru Roaming. Daca ati avut ca ultima optiune oferta R10 pe cartela, ea poate fi reactivata din meniul : *100# dupa ce reincarcati cartela cu suma de 10 Euro.

Daca intre timp ati reincarcat cu alta oferta, atunci va punem la dispozitie oferta R2 care va ofera tarife scazute la utilizarea serviciilor in strainatate. De indata ce vor fi disponibile noi oferte atunci vom reactualiza si informatiile aparute pe site astfel incat sa va punem la cunostinta cu noile beneficii oferite si costul acestora.

O seara buna!
0 x
Cu stima,
Silviu Stefan

Avatar utilizator
l.ucian.calopareanu1
Boboc
Boboc
Postări: 2
Membru din: 02 Mai 2018, 13:39

Re: Optiuni roaming cartela

Mesajde l.ucian.calopareanu1 » 03 Mai 2018, 11:49

Buna ziua,

Aveti idee cam pe cand o sa fie disponibile noile oferte de roaming?
Eu intre timp mi-am activat o alta optiune, din textul de mai sus inteleg ca revenirea la R10 nu este posibila dupa activarea altei optiuni.

Multumesc,
Lucian
0 x

Avatar utilizator
Silviu Stefan
Moderator
Moderator
Postări: 1392
Membru din: 24 Oct 2017, 22:45
Localitate: Brasov

Re: Optiuni roaming cartela

Mesajde Silviu Stefan » 04 Mai 2018, 15:14

Buna ziua,
Departamentul de cartele preplatite (Prepaid) nu a putut comunica un timp exact sau aproximativ al introducerii unor noi oferte ci doar ca se lucreaza la crearea unor noi beneficii destinate clientilor ce utilizeaza functia roaming.
De indata ce vom modifica ofertele promotionale la cartela va vom anunta.

Legat de revenirea la optiunea R10, va indrum sa contactati serviciul de relatii cu clientii la numarul 0766 12 1234 - departamentul de cartele prepaid si sa verificati cu un operator daca este posibila aceasta modificare.

O zi buna!
0 x
Cu stima,
Silviu Stefan

Avatar utilizator
ionut221
Boboc
Boboc
Postări: 3
Membru din: 07 Mai 2018, 13:00

Re: Optiuni roaming cartela

Mesajde ionut221 » 07 Mai 2018, 13:19

Buna ziua!
Ma aflu intr-o situatie destul de neplacuta in calitate de utilizator al cartelei pre platite Telekom. Desi am facut in decursul timpului reincarcari succesive pana am ajuns la un credit de 288 euro, dupa ore de telefoane in call center mi se spune ca singura posibilitate de a avea date in roamnig este acea optiune de 2euro. O oferta mai penibila nu am gasit la orice alt operator din tara.
Am incercat varianta migrarii catre un abonament... ce dredeti? voi pierde creditul aproape integral!!!
Mi-a fost comunicat:
- --= in magazin , suma va fi scazuta din facturi
= la call center, vor fi scazuti in limita a 10 euro din prima factura
= pe site este postata iformatia ca migrarea se va face cu transferul pe factura a maxim 50 euro.
Ai impresia ca aceste persoane lucreaza la furnizori diferiti.
diferitele pareri sau opinii ale operatorilor sunt pur si simplu halucinante fiind sfatuit sa cheltui creditul.

Pe langa faptul ca lipseste total o initiativa privind angajamente pe termen lung si crearea de oferte personalizate, esti luat complet in ras.

referitor la roaming stimati colegi de forum si moderatori

Directiva Uniunii Europene "Roam *** at home" va suna cunoscut?

”În planul tarifar (abonament, cartelă preplătită, (extra)opțiune) pe care l-ai achiziționat ai mai multe beneficii naționale incluse – minute/SMS-uri în afara propriei rețele, respectiv date (MB/GB) disponibile la nivel național.

Începând cu data de 15 iunie 2017, în limitele unei utilizări rezonabile, poți folosi toate beneficiile naționale incluse și în roaming în UE/SEE, fără alte costuri suplimentare.

Concret, apelurile (minute) efectuate/SMS-urile trimise către orice destinație din UE/SEE (către numere de telefon din România, inclusiv din propria rețea, către numere locale din statul vizitat sau către numere din orice alt stat UE/SEE) ți se scad din minutele/SMS-urile în afara propriei rețele incluse în planul tarifar, fără a ți se mai percepe și alte costuri.

La fel și datele (MB/GB) consumate în roaming în UE/SEE ți se scad din datele (MB/GB) disponibile la nivel național incluse în planul tarifar, fără a ți se mai percepe și alte costuri.

După epuizarea beneficiilor naționale incluse, ți se aplică tarifele din România, mai precis tarifele în afara propriei rețele pentru minute/SMS-uri, respectiv tarifele pentru consumul de date (MB/GB) la nivel național.

Apelurile (minute) efectuate/SMS-urile trimise către destinații din afara UE/SEE nu ți se deduc din beneficiile naționale, ci vei fi tarifat conform tarifelor din oferta curentă a furnizorului tău.”

Aceste informatii sunt prezente pe site-ul ANACOM
Consider ca Telekom Romania restrictioneaza in mod abuziv accesul in Roaming.

Scrie clar , negru pe alb in directiva ca operatorii sunt obligati sa acorde aceleasi beneficii ca si cand ar fi pe teritoriul Romaniei dupa regula (extraoptiune x2/6)

Faptul ca nu aveti extraoptiuni nationale care sa aibe si acces in roamnig este un abuz si voi sesiza ANACOM dupa ce voi primi punctul dumneavoastra de vedere.
0 x

Avatar utilizator
Silviu Stefan
Moderator
Moderator
Postări: 1392
Membru din: 24 Oct 2017, 22:45
Localitate: Brasov

Re: Optiuni roaming cartela

Mesajde Silviu Stefan » 09 Mai 2018, 00:28

Buna seara,
Momentan lucram la noi oferte cu beneficii incluse si pentru utilizatorii serviciului de telefonie in Roaming. Pentru a putea utiliza functia de roaming pe cartela prepaid, va punem la dispozitie optiunea R2 cu roaming ce va aduce costuri reduse la unitatile consumate (minute/sms/mb internet) înafara tarii.

Mai multe detalii : https://www.telekom.ro/product/optiunea ... replan147/ apasati pe "Bine de stiut".

In cazul in care aveti credit neconsumat pe cartela preplatita atunci acesta este transferat la abonament - in limita a 50 Euro plus TVA si este postat sub forma de reducere pe prima factura emisa.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa raspundeti acestui mesaj.
O seara buna!
0 x
Cu stima,
Silviu Stefan

Avatar utilizator
ionut221
Boboc
Boboc
Postări: 3
Membru din: 07 Mai 2018, 13:00

Re: Optiuni roaming cartela

Mesajde ionut221 » 09 Mai 2018, 03:08

Se pare ca nu sunt înțelese anumite aspecte.
1. Opțiunea R2 nu este valabilă pe teritoriul României.
2. Legislația europeană in domeniul comunicațiilor OBLIGA furnizorii de servicii de comunicații sa ofere consumatorilor posibilitatea utilizării beneficiilor naționale si in roaming. Va rog sa imi raspundeti punctual, exact la ce am scris mai sus, cum a pus Telekom România in aplicare aceste norme obligatorii si anume ce beneficii dintre cele naționale oferite consumatorilor pot fi folosite si in afara țării?

In momentul de fata, un singur furnizor de servicii de comunicații a solicitat si obținut o derogare temporara de la aplicarea normelor europene actuale privind eliminarea roamingului si aceata nu este Telekom România.
0 x

Avatar utilizator
Silviu Stefan
Moderator
Moderator
Postări: 1392
Membru din: 24 Oct 2017, 22:45
Localitate: Brasov

Re: Optiuni roaming cartela

Mesajde Silviu Stefan » 10 Mai 2018, 00:03

Buna seara,
V-am raspuns la solicitarea adresata. V-am comunicat oferta disponibila in roaming si beneficiile acesteia la momentul actual. V-am comunicat ce se intampla cu creditul in cazul in care numarul de la cartela prepaid trece la abonament.

Optiunea R2 este disponibila si pe teritoriul Romaniei - "Primești pentru 2 Euro credit tarife speciale în Romania și în Roaming Grupa 0 valabile 28 de zile de la momentul activării opțiunii."

Punctual, beneficiile pe care vi le oferim sunt costurile reduse la utilizarea unitatilor (minute/sms/MB).
- 0.05 euro credit pe minut national (inclusiv Telekom) sau internaționale către fix sau in Roaming Grupa 0 catre retele din Grupa 0 (inclusiv Romania)
- 0.02 euro credit pe SMS national (inclusiv Telekom) sau in Roaming Grupa 0 catre retele din Grupa 0 (inclusiv Romania)
- 0.05 euro credit pe MB pentru trafic de date national/Roaming Grupa 0 la viteza 3G.
Mai multe detalii la adresa : https://www.telekom.ro/product/optiunea ... replan147/

Inainte de a mai discuta alte aspecte legale despre cum si data s-a aplicat legea, va las atasata si informatia :
"Furnizorii pot să ofere şi planuri tarifare (abonamente sau cartele preplătite) fără roaming în UE/SEE. Furnizorii au obligația să informeze clienții asupra faptului că planul tarifar achiziționat este fără roaming în UE/SEE".

Din sursa : http://www.ancom.org.ro/roaming_3767 - Pasul 2 2. Când se aplică "Roam *** at home"?

Va informez ca momentan lucram la noi oferte cu beneficii incluse si pentru utilizatorii serviciului de telefonie in Roaming. Pentru a putea utiliza functia de roaming pe cartela prepaid, va punem la dispozitie optiunea R2 cu Roaming "Primești pentru 2 Euro credit tarife speciale în Romania și în Roaming Grupa 0 valabile 28 de zile de la momentul activării opțiunii."

Va informez ca la abonament ofertele ce pot fi folosite in roaming sunt : Mobil 8, Mobil 11, Mobil 16.
Va atasez si beneficiile incluse in abonament alaturi de costurile acestora : https://www.telekom.ro/category/new/cat7200411/.

Pentru mai multe informatii sau neclaritati nu ezitati sa raspundeti acestui mesaj.
Va multumesc.
O seara buna!
0 x
Cu stima,
Silviu Stefan

Avatar utilizator
ionut221
Boboc
Boboc
Postări: 3
Membru din: 07 Mai 2018, 13:00

Re: Optiuni roaming cartela

Mesajde ionut221 » 12 Mai 2018, 01:24

Eu inteleg faptul ca datoria dumneavoastra este sa reprezentati Telekom Romania in discutiile cu diferitele persoane care intra in astfel de discutii si sa prezentati ca totul este minunat si legal.

Revin asupra mentiunilor anterioare referitoare la optiunea R2 in care am spus ca nu este disponibila pe teritoriul Romaniei si reformulez:
optiunea R2 nu poate concura, echivala sau asemana cu nici o alta oferta de beneficii existenta in portofoliul Telekom valabila pe teritoriul Romaniei si prin urmare, din cauza costului ( un calcul simplu arata ca 1GB de trafic de date la un pret de 0,05 eurocenti inseamna un cost de 50 euro), obligati clientii Telekom sa aleaga dintre celelalte doua optiuni nationale din oferta dumneavoastra si nici un om intreg la minte nu ar alege sa plateasca inzecit pentru fix acelasi lucru.

Bazat pe un rationament simplu pretul de 50 euro / GB de trafic, la o cartela pre paid raportat atat la ofertele nationale Telekom cat si la piata concurentiala a ofertelor extraoptiunilor din momentul actual apreciez ca nu exista un utilizator de cartela pre paid care sa aleaga in mod voit si sa foloseasca optiunea R2 pe teritoriul Romaniei.

In realitate, utilizatorul va alege obligat de situatie extraoptinea R2 doar atunci cand va calatori in spatiul SEE nu si cand se va afla pe teritoriul Romaniei. In acest mod Telekom Romania a mascat tariful de roamig in extraoptiunea R2 aplicand aceasta strategie de marketing.

Stimate domn SIlviu Stefan, optiunea R2 se incadreaza in limitele legii doar ca text nu si ca aplicabilitate logica sau practica iar aceste aspecte vor fi sigur discutate si se va aprecia asupra lor de catre cele doua institutii ale statului carora m-am adresat.

De asemenea in opinia mea de client al Telekom, atitudinea aroganta a dumneavoasta ca si moderator, consultant sau orice alta forma de reprezentare a Telekom este inadmisibila (de exemmplu: ”Inainte de a mai discuta alte aspecte legale despre cum si data s-a aplicat legea, va las atasata si informatia”). Cu tot respectul pentru pregatirea dumneavoastra profesionala, legislatia va ofera un cadru in limitele caruia va puteti desfasura activitatea de furnizare de servicii de comunicatii iar practica dreptului comercial arata ca ofertele trebuie sa fie reale si aplicabile raportate la reglementarile specifice si nu doar pentru a conferi o aparenta legalitate.


http://telekomro.custhelp.com/app/answe ... aming-plus
https://www.telekom.ro/cartele/roaming-prepaid/

Aceste informatii prezentate clientilor pe site duc la confuzii si timp pierdut, avand in vedere ca singura posibilitate de a utiliza cartela pre paid Telekom in afara tarii este optiunea R2 la un pret de 50 de euro/ GB.

Pentru a intelege situatia de ansamblu
Roamingul pentru cartela Telekom pe care o detin si utilizez va precizez ca nu este o necesitate pentru mine intrucat folosesc alternativ serviciile altor operatori. Intamplator am descoperit ca exista o limita a creditului existent pe cartela pre paid, de 300 de euro ocazie am vrut sa migrez catre un abonament pentru ca am constatat ca nu pot compensa creditul in nici un fel cu servicii sau oferte reale Telekom. Avand in vedere ca vor fi fost scazuti 50 de euro din prima factura iar restul creditului ca si cand nu ar fi existat, am renuntat la idee.
Cu ocazia diverselor informari despre situatia descrisa mai sus am intrat in contact cu celebra optiune R2 iar opinia personala pe care mi-am format-o gratie pregatirii profesionale este aceea ca Telekom Romania nu respecte legislatia in vigoare in momentul de fata asa cum am descris si am postat aceste opinii pentru a fi vazute si intelese si de catre alti utilizatori sau combatute,

Aspectele descrise in postarile mele despre experienta cu Telekom in privinta roamingului la cartela pre paid, lipsa unor oferte dedicate pe baza comportamentului de consumator cat si aroganta cu care sunt tratati utilizatorii de cartele pre paid de catre o parte dintre reprezentantii Telekom m-au determinat sa iau decizia de a renunta la orice serviciu Telekom urmand a cheltui creditul existent pe cartela ( plati prin sms, donatii, transfer) bineinteles, tot in baza conditiilor pe care le-am acceptat prin folosirea cartelei.

Va doresc o seara buna!

Baciu Ionut Cristian
1 x

Avatar utilizator
Silviu Stefan
Moderator
Moderator
Postări: 1392
Membru din: 24 Oct 2017, 22:45
Localitate: Brasov

Re: Optiuni roaming cartela

Mesajde Silviu Stefan » 12 Mai 2018, 10:16

Buna ziua,
Cu privire la "optiunea R2 se incadreaza in limitele legii doar ca text nu si ca aplicabilitate logica sau practica iar aceste aspecte vor fi sigur discutate si se va aprecia asupra lor de catre cele doua institutii ale statului carora m-am adresat." - apreciez faptul ca doriti sa investigati aceasta situatie si consider ca este foarte bine ca v-ati adresat institutiilor publice ce au ca domeniu de activitate sa verifice aceste aspecte, de altfel sa va raspunda la solicitare punctual precum si dumneavoastra cred ca doriti.

Doresc sa revin si asupra neplacerii cauzate de "atitudinea aroganta in calitate de moderator". Eu personal pot fi raspunzator doar pentru ceea ce spun (scriu) dar nu si pentru cea ce se interpreteaza. Nu am si nu am avut intentia de a va raspunde intr-un mod arogant, de altfel eu nu am considerat la momentul respectiv ca formularea poate fi citita si cu un alt ton, neplacut de altfel, ce poate crea o neplacere. Pentru acest lucru imi cer personal scuze fata de dumneavoastra si fata de modul in care m-am adresat.

Precum obisnuiesc sa finalizez fiecare mesaj, tineti-ne la curent daca va putem ajuta cu mai multe informatii sau neclaritati.
O zi frumoasa!
0 x
Cu stima,
Silviu Stefan


Înapoi la “Cartele Prepaid”

Cine este conectat

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator