Probleme viteza internet - banda de 1 GB cu Internet maxim de 300 Mbps!

Internet fix, abonamente, opțiuni, aplicația FON, configurări routere Wi-Fi.
Avatar utilizator
liviucd1
Boboc
Boboc
Postări: 1
Membru din: 09 Aug 2018, 22:55

Probleme viteza internet - banda de 1 GB cu Internet maxim de 300 Mbps!

Mesajde liviucd1 » 09 Aug 2018, 23:34

Buna seara,

In ultima perioada am constatat scaderea vitezei de Internet de la 800-900 Mbps la 300 Mbps!!! la un abonament de 1 GB.
Mentionez ca timp de peste 2 ani internetul a mers bine in zona in care locuiesc in Iasi, existand fibra optica deci am putut opta pentru banda de 1 GB, aceasta fiind si cauza pentru care am trecut de la UPC la Telekom.

Dupa ce am observat aceasta scadere nepermisa a vitezei am facut o sesizarea cu nr. 73832712.
Cu greu s-a deplasat cineva de la Iasi pentru verificare (dupa ce a cautat sa ma convinga de mai multe ori ca viteza mea maxima este 500 MB, cu toate ca atat in Contract cat si in contul de pe Internet si chiar pe factura curenta scrie clar ca am internet de 1 GB)
A venit a constatat viteza mica semnalata de 300 Mbps, a vazut ca pc-ul permite internet de 1 GB, s-a dat un restart la echipamente de catre cineva de la serviciul tehnic si pentru ca viteza nu a crescut a facut o fotografie la viteza scazuta si a plecat spunandu-mi ca nu mai are ce sa faca si ca sesizarea ramane deschisa dar sa ma astept ca aceasta analiza poate sa dureze si 3 saptamani !!!.

Astazi cineva m-a sunat, tot de la un serviciu tehnic Telekom, sa imi spuna ca probabil au fost adaugati mai multi abonati in zona in care locuiesc si s-a scazut la toata lumea viteza de Internet !!! si mi-a facut o legatura telefonica pentru mai multe informatii la cineva de la comercial care nu stia despre ce este vorba, confirmandu-mi insa ca am viteza de 1 GB in contract. Aceasta persoana mi-a facut la randul ei legatura la un alt serviciu tehnic Telekom care, m-a ascultat, mi-a dat dreptate si mi-a spus sa astept ca poate se rezolva ...

Pentru ca este clara limitarea pe care o am in acest moment la Internet fara sa fiu anuntat si nu stiu din ce cauza a fost facuta (probabil maxim 500 Mbps si real cca 300 Mbps) rog pe cineva cu putere de decizie sa scoata aceasta limitare pentru a putea beneficia conform Contractului de viteza maxima mentionata de 1 GB, operatie care nu ar trebui sa dureze mai mult de 1 ora.

Cu stima,
Liviu Ciobanu, Iasi
0 x

Avatar utilizator
Silviu Stefan
Moderator
Moderator
Postări: 1398
Membru din: 24 Oct 2017, 22:45
Localitate: Brasov

Re: Probleme viteza internet - banda de 1 GB cu Internet maxim de 300 Mbps!

Mesajde Silviu Stefan » 14 Aug 2018, 12:50

Buna ziua,
Pe situatia semnalata de dumneavoastra, banda tehnica este setata la 1GB, banda comerciala este de asemenea setata la 1GB. Au fost facute verificari suplimentare din partea departamentului abilitat si problema nu s-a gasit in echipamentul de transmisie.

Urmeaza sa reintervina o echipa tehnica cu un laptop de test pentru verificarea problemelor semnalate in data de 14.08.2018 - in cazul in care intampina probleme acestia vor lua direct legatura cu colegii din dispecerat pentru a gasi cauza problemei si oferirea unei solutii.

Vom urmari situatia si vom face tot posibilul sa oferim o solutie in cel mai scurt timp.
O zi buna!
0 x
Cu stima,
Silviu Stefan

Avatar utilizator
irvress751
Boboc
Boboc
Postări: 1
Membru din: 15 Dec 2018, 11:26

Re: Probleme viteza internet - banda de 1 GB cu Internet maxim de 300 Mbps!

Mesajde irvress751 » 15 Dec 2018, 11:36

exact aceiasi probleme o am si eu de 4 luni de zile platesc 1 GB si primesc 300 mbps
0 x


Înapoi la “Internet fix”

Cine este conectat

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator