Istoricul de portare de pe vremea Cosmote

Abonamente, voce mobilă, extraopțiuni, migrare cartelă-abonament, Roaming, servicii, reînnoire.
Avatar utilizator
user01mf
Boboc
Boboc
Postări: 10
Membru din: 07 Iul 2018, 22:37

Istoricul de portare de pe vremea Cosmote

Mesajde user01mf » 10 Aug 2018, 11:32

Buna ziua, am la dumneavoastra cateva intrebari, pe care le-am adresat la relatii cu clientii de mai multe ori si nu am obtinut niciun raspuns concludent si le-am trimis si pe e-mail prin formularul de contact, si desi au trecut 30 de zile nu a raspuns nimeni. Asa ca va intreb pe dumneasvoastra si va rog sa ma lamuriti:

Cererile de portare din alta retea in TKRM (ex-Cosmote) si din TKRM in alta retea, facute inainte de migrarea sistemelor din aprilie 2017, ce s-au intamplat cu ele si se mai pot identifica ?

Ma refer la cererile respective si nu la conturile de client/numere de telefon.

Nu ma intelege nimeni la ce ma refer. Diferenta intre cererea de portare si contul de client e enorma. La orice retea (Orange, Vodafone, Digi) cererile de portare se inregistreaza intr-o alta baza de date diferita de baza de date a abonatilor/utilizatorilor activi, in care lucreaza cei din magazine si in care se gestioneaza conturile de client si oricand la solicitarea celui care a depus cererea, aceasta poate fi identificata chiar daca nu s-a alocat cont de client postpaid sau prepaid.

Daca cererea de portare se finalizeaza, aceasta se aloca unui cont care se deschide si se face pe el un abonament sau unei serii SIM de prepaid pe care va fi portat numarul si apoi se aloca profil de client prepaid pe acel numar.

Dar daca cererea nu se finalizeaza, se respinge sau eu ca si client renunt la cererea de portare, atunci evident ca numarul nu se mai porteaza si nici nu se aloca ID de client.

Dar indiferent de situatia de mai sus, chiar daca numarul inca nu s-a portat si nu este activ in retea sau cererea a fost respinsa/retrasa, aceasta cerere de portare poate fi identificata de catre orice angajat pe baza numarului de telefon ce se dorea a fi portat sau pe baza CNP-ului sau a numarului cererii de portare cautandu-se in baza de date cu cererile de portare. Cererile sunt de doua tipuri port-in si port-out adica cele de portare in retea si cele de portare in alta retea pe care le detine si reteaua din care pleci chiar daca acestea se depun inspre alt operator, dar si reteaua din care pleci primesti informatii despre ele si detine in format electronic cererea de portare port-out. La orice retea se poate acest lucru sa se identifice cererea de portare care a fost depusa inspre acea retea sau de portare din acea retea in alta chiar daca numarul nu s-a mai portat deloc sau cererea a fost retrasa. Pe vremea Cosmote si pe vremea Telekom Mobile pana nu s-a trecut pe noul sistem, cererile de portare puteau fi identificate in callcenter, pe baza numarului de telefon sau a CNP-ului persoanei care a depus respectiva cerere de portare chiar daca acel numar nu exista deloc in retea. La alte retele, precum ORO, Vodafone, Digi se poate identifica acele cereri de portare si acum.

Nemultumirea mea este urmatoarea, eu am depus pe vremea Cosmote mai multe cereri de portare inspre Cosmote si una din Cosmote in alta retea. Eu doresc sa stiu daca acele cereri mai exista si daca mai pot fi identificate ? Se mai pot cauta cererile de portare pe baza numarului de telefon si a CNP-ului ? Ma intereseaza acest lucru deoarece oricum acele numere de telefon nu mai exista iar eu vrea ca acele cereri de portare din formatul electronic sa fie sterse definitiv de pe CNP-ul meu. Pentru asta trebuie sa gasesc numarul cererii de portare cu care a fost inregistrate in sistem ca apoi sa trimit e-mail ca sa mi se stearga datele din sistem conform regulamentului GDPR. Cum sa fac sa vad prima oara daca mai exista sau nu ? Au fost migrate din vechiul sistem Cosmote in HF ?
0 x

Avatar utilizator
user01mf
Boboc
Boboc
Postări: 10
Membru din: 07 Iul 2018, 22:37

Re: Istoricul de portare de pe vremea Cosmote

Mesajde user01mf » 20 Aug 2018, 20:42

Imi raspundeti si mie va rog frumos ? Ca nimeni nu stie nimic.
0 x


Înapoi la “Telefonie mobilă”

Cine este conectat

Utilizatori ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator